Pages

Saturday, April 23, 2011

SIAPA HANA-TAJIMA???




Salam semua...! hari ini aku nak bercerita tentang seseorang yang amat aku minati iaitu HANA TAJIMA SIMPSON.  Siapa Hana Tajima?? kenapa nama dia pelik?? orang MALAYSIA ke?? jawapannya  Hana Tajima Simpson adalah merupakan anak kacukan japanese (papa) dan english (mama) . dan yang paling penting religion dia ISLAM . dia juga seorang 'Fashion Designer'! sekarang dia sudah mempunyai line sendiri iaitu maysaa.com  


Antara benda-benda penting yang perlu korang tahu:


"One of the first things I did when I became Muslim was to donate all my ‘un-Islamic’ clothes to my little sister, well, it seemed like a good idea at the time. Four years later and a fair few of those items have slipped back into my wardrobe along with other things I thought I’d never be able to wear. Don’t get me wrong, I love my simple abayas but this blog is for those days when you feel like stepping out in something a little different.

Being a Muslimah in a western country can be a bit daunting especially when it comes to the stares! I wanted to create something that would help Muslimah’s everywhere keep motivated." - Hana Tajima

if korang nak tengok design-design yang dikeluarkan oleh Hana Tajima..korang boleh tengok dekat sini maysaa.com dan stylecovered.com ..pelbagai design and style yang direka oleh Hana tajima...dari hujung rambut sampai ke hujung kaki..dia mengambil idea-idea dari fashion shows tu and dia mengubahsuai pakaian itu menjadi satu pakaian yang menutup aurat yang sesuai untuk muslimah. dekat sini aku sertakan tutorial dari youtube yang menunjukan Hana Tajima sedang mengajar bagaimana hendak memakai hijab/tudung.

Aku mala nak cakap panjang-panjang. tapi entry ini memang sesuai untuk golongan gadis diluar sana untuk berfikir panjang. dengan bertudung pun boleh nampak cantik. nak tau lebih banyak tentang Hana Tajima ni korang boleh la google sendiri atau click dekat link yang aku bagi itu ok! 

3 comments:

  1. cantek memang cantek, tapi sayang...
    saye prefer tudung bawah dada :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. ape kate fara jerw yg ajar dye pkai tudung ..
    hehe ,,..

    ReplyDelete