Pages

Thursday, March 31, 2011

Ish3x


Mengapa sikap suka menyebar-nyebarkan page, fb profile atau website yang menghina agama Islam semakin berleluasa? Tahukah anda apa yang anda lakukan itu ibarat menyokong atau membuatkan sasaran utama dan motif mereka telah terlaksana?


Mereka sengaja menghina Islam, tapi orang Islam sendiri yang tolong promosikan dan perkenalkan pada yang lain. Dari yang tak tahu, dah tahu. Silap-silap boleh terpesong. Kononnya ingin ajak ramai-ramai flag/report, tapi hakikatnya, blog/page tersebut tidak pernah lenyap malah semakin menjadi-jadi biadap'nya (sebab ramai yang dah follow).

Sebagai contoh profile di atas. Terlalu banyak email kami terima menggesa kami agar menyebarkannya kerana dia menghina Islam. Boleh kami tahu, kenapa perlu sebarkannya aka mempromosikannya? Suruh Facebook padam? Erm, takkan berjaya. Dari dulu lagi, satu pun tak berjaya.

Ini pendapat kami. Kami tak suruh anda bersetuju. Cukuplah sekadar renung-renungkan.. Terima kasih..

kalau kita marah dia...kita sama seperti dia...sabar je lah..ala..di dunia ni memang dia boleh lepas drpd hukuman ALLAH...tapi,di akhirat kelak dia tak akan terlepas....kalau kita marah dia...dia mesti ckp...[ala...kata islam itu elok,beradab .padahal sama perangai macam aku...]jadi, kalau tak nak dia cakap macam tu dekat kita dan agama kita...kita mesti jadi profesional...jangan bertindak melulu....fikir dulu sebelum bertindak...maaf jika terkasar bahasa...

kita perlu kawal perasaan marah kita...kita kena kawal guna akal...jangan bagi hati yang mengawal..kalau hati yang mengawal..memang teruk lah jadinya...semoga kita dijauhkan dari perangai macam dia tu...nauzubillahi min zalik...

1 comment:

  1. share untuk ramai2 report and block FB dia jek... itu niat asal.. tp ada lak melencong pergi komen mencarut n kondem..

    btw.. kamu pon secara x lgsg promot profile dia jugakk.. :P

    ReplyDelete