Pages

Monday, December 20, 2010

Manusia Tak Berhati Perut....X(

Assalammualaikum dan selamat sejahtera....hari ni, aku nak cerita tentang manusia yang lebih hina dari binatang...hanya segelintir manusia je...


Hari tu, aku pegi selangor ria dekat stadium malawati....sebenarnya aku tak berapa pasti sama ada selangor ria or selangor ceria...yang penting lebih kurang je namanya....aku dengan family aku enjoy la pegi kt sana...tengok lintah la and macam-macam....masa aku and abang aku nak beli otak-otak tiba-tiba pulak hujan...so, abang aku dah mula boring...


Abang aku ajak balik...tapi ayah aku kata nanti dulu,tapi dia nak jugak balik..smpai bermasam-masam muka...alih-alih dia redah hujan and masuk kereta dulu...aku pulak dengan mak aku and ayah aku masih lagi ade kat sana....kitaorang pun redah hujan.....

Aku dengan yang lain-lain pegi la kat satu khemah ni...proton punya khemah la...waktu tu memang hujan lebat sangat...sebab aku tak bawak payung, jadi aku kena la tunggu sambai hujan dah reda sikit...tiba-tiba aku dengan mak aku ternampak ada 3 orang pekerja ni nak masukkan 3 ekor pony(kuda kecil) ke dalam lori...

Pony tu memang la dah masuk ke dalam lori..tapi, orang tu suruh pony tu anjak ke depan...pony tu tak paham...jadi, orang tu marah...orang tu pegi terajang pony-pony tu...tak cukup dengan terajang dia pukul,tampar dan lain-lain....

Aku rasa nak menangis kat situ...kejam betul..ade pasangan kat sebelah aku tu...dia siap boleh gelak tengok orang tu wat pony tu macam tu....aku rasa macam nk marah je orang tu...mak aku pun rasa mcam nk suruh pony tu terajang orang tu balik...aku rasa kalaulah pony tu boleh bercakap dan ada akal mesti dia akan kata hinanya manusia(segelintir manusia)...

Ok lah..cukup sampai sini je..aku cerita...aku dah tak boleh cerita lebih lagi sebab bila aku ingat balik kejadian tu aku rasa macam nak nangis,marah semunya bercampur baur....sebenarya aku nak tangkap gambar macam mana orang tu perlakukan pony tu....tapi, waktu tu batery aku dah habis..jadi sory la....

9 comments:

  1. eeeeiii..jahat sangat3...benci manusia yang kejam cm tu...eeii..benci3...huh...klo pony tu bleh terajang balik kn bagus..klo bleh terajang skali psgn manusia yg dok gelak2 tu...ceiitt..!!

    oppss!! sori...fiqah terlepas prasaan kt cni plak..huhu~ fiqah pncinta haiwan..(~.~)'' kecian pony tu..isk3..

    ReplyDelete
  2. 2 la...diorg jht sgt...geram sye....sye setuju dgn awk....klu pony 2 bleh terajang blik..kan bgus...

    actually...sye pown pencinta haiwan..sya x bleh tgk haiwan skit..sya rse nk nangis...kucing kurap pown sye ske....

    ReplyDelete
  3. aduii , nak nangis pulak rase nye :)

    ReplyDelete
  4. jadi pelik bila manusia marah kat binatang yg memang x berotak.

    Entry terbaru: Tutorial Membuat Sticky Post di Blogspot
    Entry terbaru: Promosi! Akaun Hotfile 6 Bulan Rm20 Sahaja

    Entry terbaru: File Hosting = Domain ?

    ReplyDelete
  5. huhuhu.

    siannyer.sy pun xleh tgk org pukul2 haiwan x kisahlh pe pun.

    tue makhluk allah.

    sbb tue x suka tgk klu documentary psl haiwan kena dera ker aper,sedih lh.

    :(

    ReplyDelete
  6. X suka sangat orang yang kejam dengan binatang ni. Lagi2 kucing. Deby rasa cam nak tendang balik orang yang suka tendang kucing tuh. Walhal orang2 yang slalu Deby tengok kejam ngan binatang ni slalunye orang2 yg terpelajar. Agaknye kurang ajaran dari sudut moral kot

    ReplyDelete
  7. lau ea pown x ske x payah la kejam cam tue wat haiwan. huhu..

    ReplyDelete
  8. sebenarnya ramai lg yg bersikap kejam kat binatang, cuma kt tak nampak je, harap dorg insaf sbb binatang pn makhluk Allah SAW

    ReplyDelete