Pages

Friday, December 20, 2013

The RESULT!!! PMR 2013

So, it's been months tak tulis entry baru. Bukan ape sibuk dengan PMR. balik pun asyik lambat je sebab banyak kelas tambahan yang cikgu buat. boleh dikatakan hampir setiap hari balik petang. and yang paling penting 'AKU TAK TUISYEN' . hanya pergi kelas-kelas tambahan yang cikgu buat je. so, this is my result....


alhamdulillah. 7A 2B




Actually, aku sebenarnya selama tiga tahun aku sekolah , aku tak pernah dapat A Bm . wakaka. bukan ape. macam-macam masalah. time form 1, cikgu aku terpaksa mengajar budak form 5 sbb diorang takde cikgu. time form 2, cikgu tak mengajar pun just bagi latihan. *aku tak siapkan pun*.maybe dia ingat kiteorg ni pandai sangat kot. aku tau lah aku kelas first but at least ajarlah sikit. bila masuk form 3, cikgu lain yang ajar and terima kasih utk Pn. Norhasnizawati sebab ajar budak2 kelas aku. see, saya dah dapat Bm A cikgu. tak pergi tuisyen pun just belajar dengan cikgu.

Mesti pelikkan , kenapa aku ambik kemahiran teknikal bukan ekonomi rumahtangga. sebenarnya kelas aku ramai perempuan.Jadi, cikgu kasi pilihan siapa nak masuk kls KT. Then, dengan bangganya aku angkat tangan. aku suka cabaran. So, aku cabar diri aku ambik subjek yang selalunya student lelaki je yang ambik. Aku paling suka elektrik dengan enjin. tukang tukang tu tersangat-sangalah benci! dalam kelas aku 3 orang je perempuan tapi kami elok je survive. Dapat A pulak tu. tak tercabar ke kamu wahai kaum lelaki? wakakaka ayat aku sengal!!

Finally, I can prove it kepada semua yang mengata sekolah aku. aku tau , sekolah aku dikategorikan sekolah luar bandar. bila sebut je smk jalan kebun kat fikiran masing-masing semua macam 'sekolah budak nakal tu..'
sekolah kiteorg yang dapat straight As 16 orang kira ok tu untuk kategori sekolah luar bandar. Bahasa Arab aku target A but it turned out B. okay lah tu. bukan rezeki aku la tu.

ANYWAY, thanks to mama papa and semua family aku sebab byk bagi support. doa ibu penting tau! tak lupa juga, terima kasih kpd semua cikgu aku. so that's all! bye bye! study smart not study hard!!